Hidžama

/Hidžama
Hidžama 2019-09-02T05:26:13+00:00

Hidžama Podgorica

Hidžama je medicinska metoda u kojoj se pomoću vakuuma izvlači toksična, zgrušana krv. Ova  terapije potiče iz drevnih vremena a obuhvata i Istok i Zapad. Najstariji oblici vakuum čašica su pronađeni kod starih Grka, Persijanaca, Arapa, a koristila se i u šamanističkim praksama autohtonih naroda sa prostora Kine.

Iscjelitelji su odavno prepoznali vezu između bola i zagušenja tj. slabog protoka krvi i bolesti. I ne samo bol, većina bolesti i problema dolazi zbog loše cirkulacije. Hidžama tu pomaže dozvoljavajući krvi da prostruji cijelim tijelom i vrati slobodan protok vitalnoj energiji.

Hidžama mnogima, na prvi pogled, izgleda ”strašno” ali ustvari se radi o poptuno bezbijednoj i neinvanzivnoj metodi lečenja. Nikada se nije desila ni jedna nus pojava.   Radi se o detoksikaciji kompletnog organizma a ciljanjem određenih akupunkturnih tačaka postiže se izlječenje. Možemo reći da je hidžama lijek za sve. Pomaže kod nekih bolesti a kod drugih se koristi za totalno izlječenje. Mogu je koristiti i zdravi ljudi za poboljšanje opšteg stanja i kod prevencije.

Bezbrojne su prednosti hidžame kako za tijelo koje je oboljelo, tako i za njeno preventivno izvođenje za relativno zdravo tijelo.

Njene koristi u punom smislu najispravnije vam moze pojasniti doktor koji izvodi hidžamu. Kao što smo napomenuli tretman hidžamom nije bolan. Takodje nijene i apsolutno bezbolan. Jedino se prilikom zarezivanja kože osjeti peckanje. Hidžamu je najbolje raditi preventivno, ali se kod nas se češće radi kada se želi riješiti konkretan problem . Hidžamom se mogu tretirati razna oboljenja uz veoma veliki procenat uspješnosti terapije. Može se raditi na svim dijelovima tijela sa jasnim akupunkturnim poljima. Ne preporučuje se raditi hidžamu na čelu iznad nosa, između obrva i na potiljku. Najčešče dolaze osobe koje žele uraditi detoksikaciju te osobe sa diskus hernijama, neuralgijama, išijalgijama. Pored toga hidžama pokazuje uspješnost kod velikog broja oboljenja.

Hidžama prvenstveno djeluje na bazični regulatorni sistem našeg organizma.

“Primarni cilj regulatorne terapije je dovođenje poremećenih regulatornih mehanizama natrag u njihovo normalno funkcionisanje. 

Drugim riječima ponovno uspostavljanje optimalnog regulatronog stanja i time garancije homeostaze (zdravlja) i ekonomije organizma. Tretmani koji djeluju na regulaciju se mogu kombinovati sa kliničkim oblicima terapije usmjerenim ka etiološkom rezmišljanju…

Najvažnije činjenice u regulatornoj terapiji su :

1.     Eliminisanje faktora koje remete regulaulaciji, kao što su minimalni hronični stres, nakupljanje teških metala, trošenje rekreativnih lijekova, prekomjerno unošenje hrane itd.

2.     Djelovanje protiv mogućeg manjka, kao npr. manjak vitamina, enzima i elemenata u tragovima, koja vode u regulatornu disfunkciju.

3.     Prekidanje patološkog mehanizma feedback-a (mehanizma povratne veze); *

Kontaktirajte nas i na vrijeme zakažite tretman hidžame. Sa zadovoljstvom ćemo uraditi sve što je do nas da se osjećate bolje.